Feestelijk uitreiking Circuspunt Keurmerk

Woensdag 7 augustus is het Circuspunt Keurmerk officieel gelanceerd. Het Keurmerk staat garant voor organisaties met een solide en bonafide bedrijfsvoering. Zij bieden een veilige omgeving voor publiek, artiesten en werknemers, onderschrijven de Gedragscodes en het belang
van dierenwelzijn, en respecteren de diversiteit en eigenheid van iedereen. Zij zetten zich in voor een duurzame en veilige circussector.

De eerste Keurmerken werden in ontvangst genomen door theatercircus Zanzara, circus Halekino /Kevin van Geet producties en twee festivals: Rotterdam Circusstad en festival Circolo.

De lancering was meteen de eerste officiële taak van de kersverse voorzitter van Circuspunt, Bert Determann. De eerste ontvangers van het Keurmerk spraken de wens uit dat het Keurmerk de samenwerking tussen circussen en het positieve beeld van circus versterkt.

Hopelijk kunnen deze eerste organisaties andere gezelschappen en circussen hiermee aansteken. Een van de bestuursleden van Circuspunt uitte de wens dat ook jeugdcircussen en circusgezelschappen het Keurmerk gaan aanvragen.

Geplaatst in

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.